Skylar Grey: LA Times magazine

Skylar Grey tudatosan tartotta magát távol eddig a rivaldafénytől, nem véletlenül nem szerepelt a Coming Home klipjében. Egy afféle titokzatos indulást szeretett volna a karrierjének - mondta az LA Times magazin újságírójának a wisconsin-i születésű tehetség.
Korábban a Fort Minor tagja volt, de aztán valami rosszul sült el - a mai napig nem tudja megmagyarázni, hogy mi is volt az. Elvonult a világ elől: "egyedül voltam, összetörtem és depressziós lettem" - vallotta be az énekesnő, dalszerző. Oregon-ban nyalogatta a sebeit, amikor egyszer felnézett a borongós égre és megérintette valami Isteni sugallat. Ekkor döntötte el, hogy mi lesz az új művészneve és, hogy kell neki valami amiben hihet.

Nem sokkal később bemutatták Skylar-t a neves producernek Alex Da Kid-nek, aki meghallgatta az Airplanes-t, amely később B.o.B. óriási slágere lett.

Skylar Grey írta Eminem slágerét a Love the way you lie-t is, amiről az énekes dalszerző azt mondta: ő olyan kapcsolatban még sosem volt, ahol fizikai sérlemek érték, de érték sérelmek a karrierje során. A dal 25 országban lett number one és 5 Grammy jelölést is begyűjtött.

Skylar azóta is Alex Da Kid-del dolgozik, a két zeneszerző biztos abban, hogy olyasvalamit csinálnak, ami megváltoztatja a popzenét. Olyan anyagot készítettek, amely egyrészt eladható, de úgynevezett avantgarde vonásai is vannak.

Skylar Grey nem egy hagyományos értelemben vett popdíva, hiszen először meghőkölt, amikor meglátta azokat a ruhákat, amelyeket az LA Times stylist-ja szánt neki a fotózásra. Mint mondta, ő mindig inkább fiús volt, mint egy Barbie-baba. "Szeretek elégedett és kényelmes lenni. Úgyhogy a magassarkú nálam kuriózum. A fenékre feszülő szűk nadrágokat sem szeretem. Általában a szürke különböző árnyalatait viselem, mert ez az a szín, amely a lelkemet tükrözi!"
De azért erőt vett magán és megcsinálta a fotókat, azt mondta, nincs azzal baja, ha átváltoztatják. Csak az a problémája, hogy szerinte túl sok a szexista dolog a showbusiness-ben. "Az egyik legutálatosabb dolog, ha elmegyek egy koncertre és nézem az énekesnőt magassarkúban. Egész végig azon igyekszik, hogy el ne essen. Szerintem az a természetes, ha felmész a színpadra és kiadod a szíved-lelked, a cipődre nem gondolva!"





Skylar Grey wanted a mysterious launch to her whole carreer, that’s why she remained in the „background”.  – told the 25 year old multitalented singer – songwriter. She was member of Fort Minor, but something went wrong – she already don’t know what – and she removed herself from the industry. She was licking her wounds in Oregon, when she looked up to the sky, and received a inspiration: nod to the murky skies that surrounded her and an embrace of the color gray when she just “needed something to believe in.”
She was introduced to producer Alex Da Kid, and Da Kid listened Grey’s song Airplanes, which became B.o.B.’s biggest hit featuring Hayley Williams. Skylar wrote Eminem’s hit Love the way you lie, which was number one in 25 countries and have 5 Grammy nominations.
She said about the song: , “I’ve never been in a physically abusive relationship, but there are elements of abuse in any relationship, whether it’s with your boyfriend or your career.”
Grey still working with Alex Da Kid, the two says they making music which will change the pop music. „We create a sound that is very commercial, but there are also elements of avant-garde” – told Grey to LA Times.
She is’nt a regular pop-diva, she has always been more tomboy than Barbie-girl: “I like to be comfortable and confident, so high heels are a rarity, and tight pants that hug my ass make me feel insecure. And I only wear shades of gray—from black to white—because of what the color symbolizes for me spiritually.” – told Grey.




Source: LA TIMES

0 megjegyzés: