Summary: Madonna - M.D.N.A.

Madonna nagyon nagy stratéga, napról napra csepegteti várva várt nagylemeze részleteit. Először a cover, az első klip, s most meg egyre több dalból ad ízelítőt. Lássuk, eddig mit lehet tudni az M.D.N.A. című korongról!

A pop nagyasszonya tegnap tette az egész világ számára elérhetővé a március 26-ra beharangozott tizenkettedik lemez egyik dalát a Beautiful Killert. Ami egy könnyed pop számnak ígérkezik, kicsit engem emlékeztet a Love Profusion-re, amely még a 2003-as American Life kislemeze volt.
Az I don't give a... viszont kicsit hip-hop beütésű, középtempójú nóta, amit akár meg is tudnék szeretni. A szövegében ez meg az American Life című címadó nóta egyes részeit használja, de ettől függetlenül nem nevezném koppintásnak. Egyébként nem kisebb név, mint Martin Solveig hangszerelte a nótát, szóval szerintem nem csak az ízelítő jó, hanem az egész dal is. Solveig neve többször is felbukkan a dalok szerzői között, akárcsak William Orbité, aki a Falling free-t is jegyzi. Ez egy kicsit líraibb, lassabb dal, ami a dance-királynővé avanzsáló Madonnától kissé elüt. De semmiképp sem áll neki rosszul. A második kislemez a Girl Gone Wild nekem egyátalán nem mászott a fülembe, pedig igazi klubos nóta. De egy-két sör után bárki rázza majd rá a hátsóját a diszkóban, ez egy ilyen könnyen emészthető diumdisum zene, Benny Benassi neve erre a garancia. Nekem például a Superstar is túl lájtos, de hát Madonna eredendően pop gyökerekkel rendelkezik, ez újra és újra visszaköszön a többféle stílussal kevert dalain.
William Orbit és Madonna nagyon összeszokott páros, amit ők összehoznak az általában feledhetetlen, ilyen a Gang Bang című dal is. Amit hiába is próbálunk bekategorizálni, nem tudunk. És, ha valaki azt mondja, hogy ez egy Gagát majmoló dal, azt szájba csapom, mert köze nincs hozzá! A LoveSpent is egy ilyen felejthetetlen momentuma az M.D.N.A. albumnak, ennek hallatán az ember úgy érzi: ideje volt várni Madgera, hogy elkészítse ezt a lemezt!
Egészen futurisztikus az Im addicted című nóta, ez olyan elektrofesztiválos, megindul az ember vére és elkezd járni a lába a dal hallatán... :)
A Give me all your luvin'-t meg nem kell bemutatni, ugye?!
Van még néhány dal a lemezről, amelyből nem kaptunk még ízelítőt: Some Girls, Turn up the Radio, B day song, Im a sinner, I fucked up. Vagyis öt dal, és a megjelenésig van még kilenc nap, tehát jó esélyünk van rá, hogy ezekből is kapunk némi ízelítőt! :)
A lemez már előjegyezhető az iTuneson!


Queen of Pop Madonna yesterday shared her latest song from the upcoming (release scheduled to 26. March) 12. album M.D.N.A. Beautiful Killer reminds me for her American Life single Love profusion. It’s airy and catchy. But I don’t give a… has some hip-hop influences, just like American life did. And some of the lyrics are a bit similar to that song. Im not saying that the whole is song just a copy of the previous song, but sounds familiar. This track was produced by Martin Solveig, who also did a lot of tracks from the album. Just like William Orbit, he composed Falling free, which is a bit lyrical and slow song and this is why i don’t like it so much. 
Second single from the album Girl Gone Wild isn’t my favorite, perhaps it’s a clubsong. But i think after a couple of beers you just shake your ass to this song, no matter what happens. Benny Benassi knows how to „subvert” clubs! Superstar is too light for me, it’s a pop song i know. And Madge’s roots are pop, but seriously i don’t like it. But William Orbit’s produced Gang Bang is really, really hot! Got a vibe, got a style, and it’s sexy! Please don’t say it’s a Gaga-inspired-song, because i will kick your ass! :P LoveSpent is cool too, but Im addicted is one of the most unforgetable moments of M.D.N.A. Futuristic, catchy uptempo song. If your listnenin’ to it, you feels like your blood is burning, and need to dance. I really like it!
You can pre-order M.D.N.A. on iTunes!  





0 megjegyzés: